getest: tantrische massage om weer in contact te komen met iemands sensualiteit

19-03-2019

Voor velen - ook voor mij, voordat ik het probeerde - is tantrische massage een erotische praktijk om toegang te krijgen tot seksueel genot. Het is echter vooral een therapeutische zorg die het mogelijk maakt om de sensualiteit te herontdekken.

De dagen van de journalist zijn niet hetzelfde. Maandagochtend, 9 uur: Ik open mijn e-mails en spuug bijna mijn koffie uit. Ik word aangeboden om... een tantrische massage te proberen. In het beste geval roepen deze woorden voor mij een soort goeroe op die een jonge vrouw in trance betast in een wolk van wierook en geparfumeerde oliën. In het ergste geval zie ik het als een praktijk die grenst aan prostitutie, "happy end" aan het einde van de sessie. En een snelle blik op Google en de sites die deze diensten aanbieden is genoeg om me van dit idee te overtuigen. Dus bedankt, maar geen dank. Nou, dat zou ik gezegd hebben als ik geen journalist was: mijn baan dwingt me om verder te gaan dan vooropgezette ideeën. Vooral omdat het voorstel een duidelijk doel nastreeft: bewijzen dat de Tantric-massage juist niet lijkt op het idee dat men ervan maakt.

Dus besloot ik een oproep te doen aan de beoefenaar, Deborah, die me uitlegde dat "nee, Tantrische massage is niet seksueel". Toch is het een meer sensuele massage dan een traditionele behandeling. Na enige aarzeling, en zonder eindelijk de noodlottige vraag te durven stellen - raakt u mijn kutje aan, Madame? -Ik accepteer. Déborah vraagt me of ik liever alleen of door een man gemasseerd word. Zonder aarzeling wil ik dat ze voor me zorgt. De afspraak staat dus vast: aan het einde van de maand ga ik naar Quintessence, een massagesalon in hartje Brussel.

D-Day, om te genieten

De noodlottige dag. Ik heb al mijn vrijdagavondplannen afgezegd: de massage duurt anderhalf uur en je moet in totaal 2 uur plannen, om het vooraf met de beoefenaar te bespreken. Tijdens deze uitwisseling, die zeer belangrijk is, biedt Déborah me de mogelijkheid om alle vragen te stellen die in me opkomen: "Zijn er onderdelen die je niet masseert?", "Moet ik naakt worden?", "Wat is het doel van deze massage?", "Hoe heb je de praktijk ontdekt?"... Een van de dingen die ik leer is dat, ja, Deborah elk deel van mijn lichaam zal masseren, elk deel. Na deze discussie - nodig om me te ontspannen - neemt ze me mee naar een warme kamer. Dan glipt ze weg, om me volledig uit te kleden en op mijn buik te liggen. Ik ben benieuwd wat ik ga meemaken...

Over hoe moeilijk het is om los te laten

De loungemuziek op de achtergrond warmt direct de sfeer op. Déborah bestrooit de achterkant van mijn lichaam met warme olie, die over mijn benen en billen stroomt. En begint mijn tenen en kuiten te masseren, totdat het geleidelijk opstijgt naar mijn billen en binnendijen. Ouiche, ik ben aan het spannen. Het gaat naar beneden... Ik probeer te ontspannen, maar - help me -, elke keer als haar handen omhoog komen, voel ik mijn lichaam verstijven en mijn adem wordt afgesneden. Nee, zeker, "dat gaat het niet doen," denk ik bij mezelf. De laksheid is echter de regel om de ervaring van het tantrisme ten volle te beleven.

De lange reis van plezier

Ik word aangeraakt, gewreven en zachtjes gestreeld op elk deel van mijn lichaam: eerst de achterkant van de benen, dan het bovenlichaam en dan de voorkant. En daar gebeurt de magie. Beetje bij beetje is het alsof mijn lichaam de strelingen met meer plezier verwelkomt, minder terughoudendheid. Het is alsof mijn hersenen eindelijk de gedachten die het aanvielen het zwijgen opleggen: "Mmmh, een vrouw die mijn billen aanraakt is raar", "Wie kan de borsten aanraken zonder enig bijbedoeling?", "Ik vraag me af of ik wel goed genoeg onthaard ben..." Ik heb het gevoel dat mijn lichaam zijn rechten terugkrijgt, ver van elk oordeel, van elk a priori. En het ongemak ontsnapt aan mijn gevoelens. Het zijn handen, het is mijn lichaam en op het einde, mijn plezier. Geen spelletjes, geen seks, geen verwachtingen van de kant van de strelende persoon, geen zoeken naar prestaties.

Ik word aangeraakt, gewreven en zachtjes gestreeld op elk deel van mijn lichaam: eerst de achterkant van de benen, dan het bovenlichaam en dan de voorkant. En daar gebeurt de magie. Beetje bij beetje is het alsof mijn lichaam de strelingen met meer plezier verwelkomt, minder terughoudendheid. Het is alsof mijn hersenen eindelijk de gedachten die het aanvielen het zwijgen opleggen: "Mmmh, een vrouw die mijn billen aanraakt is raar", "Wie kan de borsten aanraken zonder enig bijbedoeling?", "Ik vraag me af of ik wel goed genoeg onthaard ben..." Ik heb het gevoel dat mijn lichaam zijn rechten terugkrijgt, ver van elk oordeel, van elk a priori. En het ongemak ontsnapt aan mijn gevoelens. Het zijn handen, het is mijn lichaam en op het einde, mijn plezier. Geen spelletjes, geen seks, geen verwachtingen van de kant van de strelende persoon, geen zoeken naar prestaties.

Déborah masseert mijn schedel, mijn borsten, gaat langs haar handpalmen tussen mijn benen, raakt mijn clitoris aan, soms met haar vingers, soms met haar onderarmen. Zachtjes of iets gehaaster. Soms legt ze gewoon haar arm op mijn clitoris en oefent ze lichte druk uit. Ik was eerst bang voor te intieme strelingen, maar nu vraagt mijn lichaam om meer. Maar uiteindelijk blijft ze nooit hangen op de intieme delen, althans niet meer dan op een andere plek. Dat verhoogt het plezier. Plezier dat steeds intensiever wordt... Ik begin in paniek te raken: wat als ik nu een orgasme had met een volslagen vreemde? Dit is precies de vraag die ik had moeten stellen voordat ik naakt werd. Na een uur en 15 minuten massage worden de strelingen op mijn geslacht steeds aangenamer. Golven van genot lopen door mijn lichaam, als een vuur dat ontbrandt en dooft, om vervolgens nog mooier op te vlammen. Uiteindelijk zal de massage stoppen zonder dat ik kom. Maar het orgasme is geen doel op zich van de Tantrische massage, integendeel. "Elke persoon is anders en heeft een persoonlijke drempel van gevoeligheid," legt Deborah uit. "Het doel is de ontdekking van iemands lichaam, van zijn vleselijke zelf. Het doel is puur plezier, en plezier kan daar deel van uitmaken."

Het hele punt van Tantric massage is om de sensualiteit te voeden en te stimuleren om intensiteit te creëren. Uiteindelijk kwam ik uit deze kamer met een zacht gevoel, een mengeling van euforie, lichtheid en totaal welzijn. Gelukkig en verkwikt om deze reis door mijn lichaam en mijn plezier te hebben beleefd, om het kleinste deel ervan te hebben verkend en om gevoelens te hebben gevoeld die tot nu toe onbekend waren. Opgelucht ook, om het plezier van mijn hele "zijn" te hebben ervaren, zonder te hebben geprobeerd te "doen". Dat is waarschijnlijk wat ik zal houden: het gevoel dat ik erin geslaagd ben erotiek binnen te dringen, met de enige energie van mijn lichaam en zonder mentale projecties en scenario's te moeten doorlopen. Het is gelukt om mijn hersenen los te koppelen van mijn lichaam, op de manier van een meditatie sessie. En het voelt zo goed!"

Hoe vind je een goede beoefenaar?

Vertrouw op mond-tot-mondreclame en aarzel niet om de beoefenaar te bellen om er zeker van te zijn dat het "gevoel" er is. Aarzel niet om tijdens dit telefoongesprek of deze eerste ontmoeting zoveel mogelijk vragen te stellen en uw persoonlijke grenzen te verleggen.

Wat de tarieven betreft, kost de één-op-één massage van anderhalf uur 130€ voor een vrouw en 180€ voor een man. Een aanzienlijke hoeveelheid, natuurlijk, maar het garandeert u een kwaliteitsvolle en professionele massage. Anders dan al diegenen die je tot nu toe hebt meegemaakt.

Wat is tantrisme?

Deze spirituele praktijk - die 7000 jaar oud is - vindt zijn oorsprong in het Taoïsme, Hindoeïsme en Boeddhisme. Het werkt op de zeven chakra's (of energiekanalen) van het lichaam, inclusief het geslachtschakra - het heilige chakra genoemd - dat zich tussen het schaambeen en de navel bevindt. Dit chakra vertegenwoordigt ons vermogen om onze relaties met anderen te accepteren en om in overeenstemming te zijn met onze sensualiteit. Maar onze zeven chakra's zijn soms geblokkeerd door stress, onze levensstijl... En als de energie niet meer doorgaat, worden er stoornissen geboren; op het niveau van het seksuele chakra kan het gaan om seksuele, emotionele of professionele frustraties. Vandaar het belang om het te stimuleren.

Voor wie is de Tantric massage bestemd?

Met de mensen die graag hun eigenwaarde willen ontwikkelen, en bepaalde complexen willen overstijgen. De Tantric massage maakt het inderdaad mogelijk om de zones van het lichaam opnieuw aan te passen, vaak occult om een gezonde relatie met dit laatste te vinden.

Met de mensen in verlies van libido, die hun sensualiteit willen vinden of die zich niet (meer) in fase met hun seksualiteit voelen. In die zin kan massage zeer gunstig zijn voor vrouwen die zich bijvoorbeeld na de bevalling losgekoppeld voelen van hun seksualiteit, of die nooit een orgasme hebben meegemaakt.

Mensen die pijnlijke intieme en seksuele ervaringen hebben gehad en die zich uiteindelijk van hun lichaam hebben afgesneden om zich te beschermen. Massage laat je toe om je in vrede te voelen met je eigen seksuele zones. In deze specifieke gevallen zorgt de therapeut ervoor om stap voor stap te werk te gaan, zonder de persoon ooit te haasten.

Ook voor mensen die een moment van totale ontspanning willen ervaren, want deze massage roept hetzelfde gevoel van ontspanning op als een klassieke massage en nodigt het lichaam uit om net zo goed de spanning los te laten.

Koppels die opnieuw seksueel contact willen maken. De salon die ons verwelkomde biedt didactische sessies aan: als koppel leert de beoefenaar hoe hij een Tantrische massage kan geven aan zijn partner.