Tantrisch orgasme: watis het verschil met een lambda-orgasme?

22-08-2019

In tegenstelling tot een traditioneel orgasme reist het Tantrische orgasme over het hele lichaam en kan het getriggerd worden zonder ejaculatie of penetratie. Het is meer een explosie van de zintuigen van het hele lichaam dan een orgasme ter hoogte van het bekken. Dit is het principe van het tantrisme: we spreken niet meer over seksuele handelingen, maar over de ontdekking van de zintuigen tot twee. Zo zijn in de tijd van een door het tantrisme geïnspireerde geslachtsgemeenschap, fellatio, cunnilingus en penetratie niet langer essentiële elementen om de 7e hemel te bereiken.

Maar wat doen we dan? U streelt en masseert het lichaam van uw partner in zijn geheel en u concentreert zich niet langer op de erogene zones? Handen, kuiten, voeten, rug, schouders en zelfs het gezicht: het is het hele lichaam dat gestimuleerd moet worden en niet alleen de borsten, billen of seks.

Vergeet de G-spot en de clitoris, ze zijn niet belangrijker dan de arm of de nek... Het doel van tantrisme (in de seksuele zin van het woord) is inderdaad de vereniging en de fusie van het koppel. De liefde bedrijven in een stap geïnspireerd door het tantrisme is luisteren naar zijn lichaam en dat van zijn partner, terwijl het moment van het orgasme wordt vertraagd. Elk van de partners moet zich laten meeslepen door het plezier, zonder te proberen het orgasme uit te lokken dat men dan zelfs de neiging heeft te vergeten. Het idee is dan om gewoon te genieten van deze fusie met je partner, deze langzame en progressieve opkomst van verlangen en plezier. De energie van de een wordt naar de ander overgedragen en vice versa in een totale fusie van het paar, langzaam en zonder complexen.

In tegenstelling tot een lambda geslachtsgemeenschap waarbij men probeert het plezier zo snel mogelijk te laten stijgen door de erogene zones te stimuleren, is het wachtwoord van het tantrisme: neem de tijd! Vergeet dan het orgasme veroorzaakt door een "komen en gaan" of door de stimulatie van de clitoris... het Tantrische orgasme laat het hele lichaam vibreren, van het hoofd tot de voeten en het is het lichaam als geheel dat getranscendeerd wordt. Een orgasme dat bereikt kan worden zonder penetratie of ejaculatie.

Uittreksels uit het artikel van Marie Claire die u kunt vinden door hier te klikken