Tantrisch orgasme: wat een verschil met een orgasme lambda?

22-08-2019

In tegenstelling tot een traditioneel orgasme, loopt het tantrische orgasme door het lichaam en kan het worden geactiveerd zonder zelfs ejaculatie of penetratie. Het is meer een explosie van de zintuigen van het hele lichaam dan van een orgasme dat zich ter hoogte van het bekken bevindt. Dit is het principe van tantrisme: we spreken niet langer van een seksuele daad maar van het samen ontdekken van de zintuigen. Tijdens een seksuele relatie geïnspireerd door tantrisme zijn orale seks, cunnilingus en penetratie dus niet langer essentiële elementen om de 7e hemel te bereiken.
Maar wat doen we? We strelen en masseren het lichaam van haar partner als geheel en we plaatsen niet meer op de erogene zones ... De handen, de kuiten, de voeten, de rug, de schouders en zelfs het gezicht: het is het geheel lichaam dat gestimuleerd moet worden en niet alleen borsten, billen of seks.
Vergeet dan de G-spot en de clitoris, ze zijn niet belangrijker dan de arm of de nek ... Het doel van Tantrism (in de seksuele zin van het woord) is inderdaad de vereniging en de fusie van het paar. Vrijen in een benadering geïnspireerd door Tantrism is als luisteren naar je lichaam en dat van je partner, terwijl het moment van orgasme wordt vertraagd. Elk van de partners moet zich laten meeslepen door het plezier, zonder het orgasme te proberen uit te lokken dat we dan vaak vergeten. Het idee is dan om gewoon te genieten van deze fusie met zijn partner, deze langzame en geleidelijke opkomst van verlangen en plezier. De energie van de ene wordt overgedragen op de andere en vice versa in een fusie van totaal koppel, langzaam en zonder complex.
In tegenstelling tot een lambda geslachtsgemeenschap waar we proberen het plezier zo snel mogelijk te verhogen door de erogene zones te stimuleren, is de slogan van Tantrism: neem je tijd! Vergeet het orgasme veroorzaakt door een "heen en weer" of de stimulatie van de clitoris ... het tantrische orgasme vibreert het hele lichaam, van kop tot teen en het is het lichaam als geheel dat is overstegen. Een orgasme dat kan worden bereikt zonder penetratie of ejaculatie.
Uittreksel van het artikel van Marie Claire dat u kunt vinden door hier te klikken