Tantrische massage: hoe vindt deze liefdesvoorspelling plaats?

10-03-2020

De Tantric massage is een opmaat naar liefde waarbij de reünie met het lichaam voorop staat. Veel meer dan een eenvoudig voorwerk, ontwikkelt deze praktijk de kunst van de harmonieuze relatie met zijn partner. De aanraking, in het hart van het intieme!

"Vanaf het moment dat we praten over liefde, en nog meer over seksualiteit, moet aanraking centraal staan in het debat", zegt Bhagvati Granier, een therapeut die is opgeleid in verschillende lichaamsdisciplines en een leraar in tantra. De manier waarop we gemasseerd worden, al dan niet geraakt door liefde en vriendelijkheid, is cruciaal in onze relatie tot het lichaam. Het zal onze relaties beïnvloeden, die dan onder het teken van plezier, of moeilijkheden, worden geplaatst. Om weer verbinding te maken met deze onschatbare band voor jezelf en je partner, geeft de Tantric massage unieke sleutels.

Tantrische massage, wat is het?

Meer dan een eenvoudige massage, ontwikkelt de Tantrische benadering de kunst van de relatie met zichzelf en met de ander. Het centrale principe van deze praktijk! Het geprivilegieerde instrument van het intieme, het maakt het mogelijk om een lichaamscommunicatie te herstellen, die conflicterend zou kunnen zijn tussen de twee partners. Waar het woord moeilijk en armzalig kan zijn om gevoelens of sensaties te uiten, neemt de aanraking het over dankzij de Tantrische massage.

"Meer dan een techniek die tot op de letter moet worden gevolgd, doet de Tantric-massage een beroep op uw ontvankelijkheid en op uw vermogen om u in de steek te laten", preciseert Bhagvati Granier. Luisterend en nieuwsgierig naar de ander zal de masseur ondubbelzinnig de natuurlijke sensualiteit van het lichaam opwekken, bron van ons plezier natuurlijk, maar ook van onze vitaliteit.

Hoe maak je een tantrische massage?

Het verloop van een sessie is niet technisch en draait niet om een precies gebaar. Het geven en ontvangen vormen de twee polen ervan. Wat de dans betreft, wordt er een echte lichamelijke dialoog tussen de twee partners tot stand gebracht. Het ene opent zich naar het andere. Traagheid is de regel, het is zelfs vaak de voorwaarde om te "voelen". Ademhaling is een ander centraal element om de geest te ontspannen. "Het idee is zelfs om weer een rilling te krijgen, een trilling die de bron is van diepgaand welzijn," zoals Daniel Odier, een Tantrische meester die in Kasjmir is opgeleid, het zegt.

Soms treden er bevingen op, gevolgd door een grote ontspanning, alsof er een borstschild opstijgt. Het lichaam kan zelfs een tempel worden, voor een seksuele relatie, waar de heilige dimensie aanwezig is.

Tantrische massage: De fysieke en relationele voordelen

De Tantric massage is niet met een eenvoudig ontspannend doel, het plezier is met het rendez-vous, niet seksueel, maar dat van het lichaam dat ontwaakt met de zintuigen. Let wel, het is geen recept om je libido op te krikken, het is een relationele verbintenis, een uitnodiging om voor de ander en voor zichzelf te zorgen. "Naast de fysieke voordelen, stelt deze praktijk je ook in staat om je smaak voor liefde, sensualiteit en delen te "herstellen"," zegt Bhagvati Granier. Het is ook een manier van loslaten en een pauze om de eigen behoeften te herkennen. De relatie met de partner krijgt een nieuwe vleselijke dimensie en wint aan authenticiteit.

Tantrische massage: Herontdekking van uw partner

De Tantric-massage verandert de relationele kwaliteit van het koppel diepgaand. "Deze aanpak ontwikkelt zowel de acceptatie van het lichaam boven al onze criteria van schoonheid, als de ontdekking van zichzelf en de ander", voegt Bhagvati Granier toe. Meestal komt het gebrek aan verlangen of plezier voort uit het feit dat we denken alles te weten over de andere persoon, waardoor elke eventualiteit of verrassing van hun kant wordt geblokkeerd, ook op seksueel gebied. Een veld waar misschien meer dan ergens anders routine dreigt, met het mechanische aspect dat we kennen...

Deze bijzondere massage laat een herontdekking toe van de andere, van de kwaliteit van zijn huid, zijn adem, zijn rondingen, zijn sensualiteit. Er is het idee om te ontwaken, om verder te gaan dan wat we geloven over onszelf en de ander.

Het opsporen van slechte praktijken

Een Tantric massage die u in een professionele omgeving ontvangt, moet aan bepaalde kwaliteitscriteria voldoen. Trainingen van Tantric Massages worden voorgesteld in sessie van één dag of over meerdere dagen. Het is niet noodzakelijk om met z'n tweeën te komen om deel te nemen.

Onder het mom van loslaten moet men niet alles accepteren. Een goede beoefenaar, ontwikkelt een kwaliteit van aanwezigheid en duidelijkheid over zijn intenties. Er is geen seksuele connotatie in deze massage. Als je je niet gerespecteerd voelt, vertrouw dan op je gevoel en stel je grenzen.

Sommige raden om Tantric massage in de praktijk te brengen

Vooraleer een Tantric massage te doen, moeten er bepaalde afspraken gemaakt worden:

De dag doorkomen, de verbinding verbreken;

U kunt bijvoorbeeld een douche nemen om te ontspannen;

Je kunt wat tijd samen doorbrengen, in stilte. Voordat u begint met de massage, bereidt u zich deze keer samen voor;

Creëer gunstige voorwaarden: Een aromatische kaars...