What is tantra?

02-12-2019

Tantra wasde eerste ter wereld die probeerde om seks op een spiritueel niveau te verhogen.

De Tantra-aanpak is noch repressief, noch tolerant. Tantrische ervaring is alleen mogelijk als je diep kunt mediteren.

De hele mensheid lijdt aan seksuele obsessie, hetzij door losbandigheid of onderdrukking. De hele mensheid is vierentwintig uur per dag geïnteresseerd in seks ... Tantra probeert te herstellen wat de maatschappij heeft gedaan. Tantra is medicinaal. De maatschappij heeft seks onderdrukt; Tantra is een remedie om u te helpen de balans te herstellen.

Tantrische seks is absoluut geen seks, het is meditatie. Meditatie moet op alle gebieden van je leven van toepassing zijn. Wat je ook doet, doe het tijdens het mediteren. Loop mediterend, eet tijdens het mediteren en als je de liefde bedrijven; vrijen tijdens het mediteren.

We zijn in het centrum van seks, onze energie is in het centrum van seks. Vanaf deze plek moet het naar boven evolueren, en ver daarbuiten. Als we het centrum verwerpen, zullen we de illusie blijven voeden dat we evolueren, maar uiteindelijk zullen we niet evolueren. En we zullen de enige plaats van waaruit evolutie mogelijk is hebben verworpen. Tantra accepteert daarom het lichaam, accepteert seks, accepteert alles. En Tantra zegt: wijsheid accepteert alles en transformeert het; alleen onwetendheid wijst af.

"Als je het licht van het intellect (in de betekenis van het geweten) in je seksualiteit brengt, zal dit licht het transformeren. Het zal niet langer seksualiteit zijn, maar iets totaal anders, zo anders dat je geen woord hebt voor In het oosten gebruiken we het woord "Tantra". In het westen is er geen woord, wanneer seks en intelligentie samenkomen, wanneer ze met elkaar verbonden zijn, creëren ze een energie volledig nieuw, deze energie wordt Tantra genoemd ". Osho

Wat betekent Tantra?

Tantra dateert uit het begin der tijden. Het is niet gemakkelijk om zijn uiterlijk te dateren, het lijkt erop dat Tantra werd geboren in India vóór de invasie van de Ariërs. Etymologisch is het woord gemaakt van de Sanskrietwortel "Tan" die de betekenis heeft van "weven" en "Tra" die de betekenis heeft van leringen en methoden.

Tantra is eigenlijk een set, een weven van methoden die een betere stroom van energie in ons lichaam en met onze partner mogelijk maken om meer bewustzijn, meer zachtheid en ontspanning in het leven te bereiken.

Oorspronkelijk werd Tantra vaak de Yoga of Love genoemd. Zoals vele vormen van yoga, kalmeert de beoefening van Tantra de geest, opent het hart terwijl het het lichaam ontspant en energie geeft. Het vermindert het gevoel van scheiding (ego) door meer eenheid met zichzelf en met de buitenwereld te creëren. Tantra wordt beoefend met een partner en vormt de essentiële basis voor een gezonde, rijke en voedzame relatie.

.